Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Dokumenti

ALDI-DOKUMENTI

Obrazovanje odraslih

E-mail Ispis PDF
  
 

DESET GODINA POSLIJE

E-mail Ispis PDF
Nakon šestomjesečnog rada na analizi efekata politika rada u Bosni i Hercegovini u proteklih deset godina uz podršku Centara civilnih inicijativa u ovom izvještaju predstavljeno je viđenje Agencije za lokalne razvojne inicijative o značaju reforme sistema socijalne sigurnosti nezaposlenih osoba u borbi protiv nezaposlenosti.
U januaru 2012. godine u Bosni i Hercegovini bilo je registrovano 530.053 nezaposlenih osoba i u odnosu na 2002. godinu broj nezaposlenih se povećao za skoro 25 procenata.

Download cijeli dokument                       PDF (2.12MB) (20. april, 2012)

 

Finansijsko lice politike u Bosni i Hercegovini

E-mail Ispis PDF

Sarajevo, 29. 09. 2010

Izvještaj o provedenoj analizi budžetske potrošnje BiH od 2007. do 2010. godine i usklađenost sa zahtjevima iz Građanske platforme

 


Analizom budžetske potrošnje dobiveni su rezultati koji jasno ukazuju da domaće vlasti nisu ispunile obećanja data prihvaćanjem Građanske platforme, te da su nastavile sa praksom finansiranja socioekonomskih politika na neefikasan, nepravedan i neodrživ način koji je doveo do toga da su svojim nemarom ugrozili ukupnu finansijsku stabilnost Bosne i Hercegovine. Posljedice rada vlasti u mandatnom periodu će sigurno biti ogromno breme novim vlastima nakon oktobarskih izbora koja će ukoliko želi osigurati napredak morati napraviti radikalne promjene u strukturi javne potrošnje ili će nastaviti sa dosadašnjom praksom dovodeći u još neizvjesniju finansijsku situaciju u budućnosti.

 

 

 

Download cijeli dokument                       PDF (935KB) (septembar 2010)

 

NALIZA STANJA U OBLASTI POVRATKA NA PODRUČJU JUGOISTOČNE BOSNE I HERCEGOVINE SA PREPORUKAMA U OBLASTI PODRŠKE ODRŽIVOM POVRATKU

E-mail Ispis PDF

ALDI je u suradnji sa Regionalnim odborom za povratak u Jugoistočnu Bosnu i Hercegovinu uradio analizu o stanju procesa povratka izbjeglih i raseljenih lica na prostor Jugoistočne Bosne i Hercegovine, sa glavnom svrhom da se doprinese jačanju sistemskog pristupa za stvaranje održivog procesa povratka izbjeglih i raseljenih lica u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.
Osnovni cilj analize jeste davanje doprinosa jačanju sistemske podrške održivom povratku kroz utvrđivanje stvarnog stanja u oblasti povratka i kroz identifikaciju prioritetnih mjera na podršci održivom povratku na prostoru općina Gornjedrinske regije, te identifikacija stanja i prioritetne potrebe povratnika koja bi omogućila snažniji angažman domaćih i međunarodnih, vladinih i nevladinih organizacija u podršci samoodrživom povratku na prostoru Gornjedrinske regije.

 

Download cijeli dokument                       PDF (1.04MB) (septembar 2010)

 
  • «
  •  Početak 
  •  « 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  » 
  •  Kraj 
  • »
Stranica 1 od 4

Obrazovanje odraslih

 analiza 

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI