Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak PROJEKTI Ostale aktivnosti IFAD Projekat

Razvoj stočarsta i ruralnog finansiranja - IFAD

IFAD - studijska posjeta Makedoniji

Sead Mašić: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

ALDI u.g.
Goražde, 02/06/2005

U okviru IFAD projekta ˝Razvoj stočarstva i ruralnog finansiranja˝, na preporuku i uz saglasnost IFAD-a i UNOPS-a u periodu 23-27. maj 2005. godine organizovana je posjeta Republici Makedoniji. Posjetu Jedinici za koordinaciju poljoprivrednih projekata, Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Makedonije obavili su predstavnici:

   
   

Trening za MSP u okviru projekta IFAD

 

Sead Mašić:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

ALDI u.g.

Goražde, 07/03/2005

U okviru projekta IFAD ˝Razvoj stočarstva i ruralnog finansiranja˝ u periodu od 01.- 04. marta 2005. godine u hotelu ˝Karavan˝ na Sokocu, u organizaciji ALDI u.g. održan je trening za preduzeća primaoce kredita iz kreditne linije ovog projekta. Trening program je održan iz slijedećih oblasti:

 • Marketing,
 • Organizacija i menadžment,
 • Računovodstvo,
 • Finansije.
   

MEĐUNARODNI FOND ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE

 

 

Projekat Razvoja stočarstva i ruralnog finansiranja

Potpisan ugovor između ALDI, PCU i šest preduzeća sa područja opštine Bugojno i Gornji Vakuf – Uskoplje

Mirnes Uhota :  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ALDI u.g.
29. 09. 2004 godine

Ugovorom koji je potpisan 28. Septembra, 2004. godine između Agencije za Lokalne Razvojne Inicijative Goražde, zatim Ureda za koordinaciju poljoprivrednih projekata Vlade FBIH (PCU) Sarajevo i i šest pravnih lica sa područja opštine Bugojno i Gornji Vakuf – Uskoplje, precizno su definisani ciljevi, zadaci, prava i obaveze svake od ugovornih strana. Predmet tretiranja tih Ugovora jeste pružanje poslovno-savjetodavnih usluga od strane Agencije za Lokalne Razvojne Inicijative i to u formi izrade poslovnih planova u ime i za račun šest pravnih lica sa područja opštine Bugojno i Gornji Vakuf – Uskoplje.
   

Poslovni plan razvoja a.d. "Hladnjača" S. Goražde


Goražde 22.  Juni 2004

Agencija za Lokalne Razvojne Inicijative je definisala detaljnu projekciju poslovnog razvoja za a.d. 'Hladnjača' S. Goražde. Dugoročna projekcija podrazumjeva detaljnu i analitičku prognozu svih komponenti poslovnih prihoda i rashoda s jedne strane, ali i izvora finansiranja s druge strane. Također kroz poslovni plan se predviđa radikalno povecanje kapaciteta proizvodnje jagodičastog voća, što je kvalitetan input za dodatno upošljavanje 10 novih lica.

Poslovni plan je odobren od strane a.d. 'Nova Banjalučka banka' Banja luka.

   

Poslovni plan razvoja d.o.o. "Mašić Company" S. Goražde


Goražde 22.  Juni 2004

Agencija za Lokalne Razvojne Inicijative je u mjesecu aprilu 2004. definisala poslovni plan razvoja d.o.o. 'Mašić Company' S. Goražde. Poslovni plan podrazumjeva uvođenje nove tehnološke linije za štavljenje i preradu kože u finalni proizvod. Nova tehnološka linija podrazumjeva povećanje tehnoloških kapaciteta, što je pri povećanoj funkciji potražnje osnov za sticanje konkurentske prednosti. Planirani broj novih upošljavanja je 2 nova lica.

   

Više članaka...

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI