Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak Vijesti Vijesti ODRŽANA PANEL DISKUSIJA „OBRAZOVANJE ODRASLIH: RAZVOJ NOVIH VJEŠTINA U DIGITALNOM DOBU“

ODRŽANA PANEL DISKUSIJA „OBRAZOVANJE ODRASLIH: RAZVOJ NOVIH VJEŠTINA U DIGITALNOM DOBU“

E-mail Ispis PDF

dig11

U Goraždu je, u Hotelu „Behar“ u četvrtak 25.05.2017.godine održana Panel diskusija „Obrazovanje odraslih: Razvoj novih vještina u digitalnom dobu“. Panel diskusija je održana u sklopu projekta „Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“.

Panelisti su bili: Meliha Gačanin-Izvršna direktorica Udruženje ALDI, Amir Duhović-Viši stručni saradnik za pravne poslove u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, Admir Kurtović-Direktor JU SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde, Nafija Hodo-Direktorica JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde i Demir Imamović-Konsultant na projektu.

 

dig3

 

Cilj panel diskusije je razmjena mišljenja/iskustava na temu uloge prilagođavanja modela obrazovanja odraslih potrebama savremenog doba, aktivnostima na izradi strategije obrazovanja odraslih u BPK Goražde, procesu izrade/modifikacije nastavnih planova i programa i njihovo prilagođavanje potrebama tržišta rada, te o budućnostima tržišta rada – trendovi u obrazovanju.

„S obzirom na nedavno usvojeni Zakon o obrazovanju odraslih, slijedeći očekivani korak jeste donošenje Strategije o obrazovanju odraslih BPK Goražde, koja predstavlja jedan od instrumenata za rješavanje ključnih socio-ekonomskih problema, s posebnim naglaskom na stručno obrazovanje i obuku odraslih“, istakla je na današnjoj panel diskusiji direktorica Udruženja ALDI Meliha Gačanin.

Na panel diskusiji je, također, prezentovan Policy prijedlog: ''Obrazovanje odraslih: Razvoja novih vještina u digitalnom dobu'' autora Demira Imamovića, koji je tokom svog izlaganja naglasio da je: „Ulaganje u digitalne vještine ključno ukoliko želimo da osiguramo ne samo razvoj ICT sektora, već i veću konkuretnost i produktivnost ukupne industrije koja za sobom donosi više radnih mjesta i bolje plate i zarade zaposlenim“.

dig4

Panel diskusiji su, pored predstavnika udruženja ALDI, prisustvovali predstavnici Vlade BPK Goražde, Ministarstva obrazovanja BPK Goražde, Ministarstva privrede BPK Goražde, Privredne i Obrtničke komore BPK, Udruženja poslodavaca BPK, Službe za zapošljavanje BPK, predstavnici poslodavaca, obrazovnih ustanova koje provode edukaciju odraslih i predstavnici nevladinih organizacija.

dig2

Projekat ''Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja'' finansira se sredstvima Evropske unije. Nosioci projekta su Udruženje ALDI i Srednja stručna škola ''Džemal Bijedić'' Goražde. Sveobuhvatni cilj projekta jeste razvoj programskih i institucionalnih mogućnosti, te unaprijeđenje dostupnosti obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja

Ažurirano ( Četvrtak, 01 Juni 2017 10:02 )  

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI