Aldi

Agency For Local Development initiatives

Nalazite se na: Početak O nama

O nama

E-mail Ispis PDF

ALDI u.g. se zalaže za smanjenje siromaštva u BiH kroz unaprijeđenje uslova za razvoj poduzetnički orijentisane ekonomije. Pored direktnog rada sa nezaposlenim, samozaposlenim, vlasnicima mikro biznisa, poduzetnicima iz malih i srednjih preduzeća, ALDI realizuje aktivnosti koje indirektno mogu značajno doprinijeti stvaranju podsticajnog poslovnog okruženja u BiH.  Zbog toga lokalni i regionalni ekonomski razvoj i  pristup tržištima dalje ostaje fokusiran na polju promicanja poduzeztništva u lokalnim zajednicama.

U svojim početnim godinama vođen najviše entuzijazmom ALDI se fokusirao da pokaže lokalnoj zajednici, vladinim institucijama te domaćim i međunarodnim organizacijama da želimo pomoći ljudima Bosne i Hercegovine da preprode što bezbolnije ogromne ekonomske probleme koji su izašli na površinu odmah nakon rata. Organizovanjem kroz ALDI, pokušali smo za zajedničkim snagama efikasnije i konkretnije pomoći sredinama koje su pretrpjele najviše destrukcije tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Danas sedam godina poslije ponovo se pitamo isto pitanje. Kako pomoći građanima BiH da postanu ekonomski nezavisni – da postanu građani koji mogu svojim ličnim sposobnostima i radom obezbijediti dovoljno sredstava za normalan život. U Našem strateškom planu za 2004 – 2006 godinu definisali smo naše strateške prioritete. Osoblje koje stalno zaposleno u organizaciji, svi članovi i svi partneri sa kojima ALDI sarađujemo doprinijeli su kreiranju našeg identiteta, ali takođe i na naše strateške ciljeve – pružanje poslovnih usluga, lokalni ekonomski razvoj i pristup tržištima na koje smo veoma ponosni.

Predsjednik upravnog odbora Ibrahim Imamović

Goražde, decembar 2003. godine

 

Erasmus+

erasmus

Supported by

fzzz

NAŠI PARTNERI